Adele Enersen

Adele Enersen
Adele Enersen

2011. november 23., szerda

23. hét

A baba mérete 23 hetes terhességnél

A babád kifejezetten ÓRIÁSI, 500 gramm tömegű (vagy majdnem akkora) . Ez már egy hatalmas eredmény  egy olyan valakinek aki korábban kevesebb mint 30 gramm. Babád a 23 hétre egy olyan játék-baba méretű, mint amit egy kicsi lánynak vásárolhatnál. A te kicsid most körülbelül 29 cm hosszú.

A baba növekedése és fejlődése

A 23 heti terhességnél a babád még jelentős változásokon megy keresztül. A bőre még egészen piros és erősen redőzött, ráncos. Mostantól az anyaméhben a babád hallja a hangos zajokat, így ne legyél meglepődve, ha mozgolódik egy kicsit odabent, amikor porszívózol, vagy olyan helyen vagy ahol szokványos a hangos zaj.

A babád középfülében elhelyezkedő csontok elkezdenek kialakulni a 23. terhességi héttől, és teste egyre arányosabban néz ki.

Ha a babád ezen a héten születne, kicsi esélye lenne arra, hogy az anyaméhen kívül életben maradjon. Veled együtt azért drukkolunk, hogy minél tovább élvezze a méhed biztonságos melegét. Sok nő kívá ncsi arra, vajon mi történne, ha babája megszületne koraszüléssel, idő előtt. A 23-24 hét közötti időben született babáknak 10 és 70 % közötti esélyük van a túlélésre. Ez valójában számos tényező figyelembevételétől függ.

Minden nap amikor a baba az anyaméhben marad a 23-26 hét folyamán körülbelül napi 3 %-kal növeli a túlélés esélyét.

Általában a 28. hét után a túlélési arány 80-90 %-ra ugrik.

A te fejlődésed

Méhed folyamatosan növekszik és tágul a 23 hét alat t is, és mostanra kb. 4 cm-rel van a köldököd felett. A 23.. heti terhesség idejére egyre kevésbé érzed magad kecsesnek, mivel a hasad folyamatosan nő, tágul.

Most még a babádnak sok helye van a mozgásra a méhedben, így mozgása meglehetősen erős.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése