Adele Enersen

Adele Enersen
Adele Enersen

2011. december 9., péntek

26.hét

Mekkora a kisbaba 26 hetes korában?

A kisbaba felszedett egy kicsit a 26. hétre és már több mint 770 grammot nyom., és már akár 35 cm is lehet a magassága. A csontjaira most már némi zsír is lerakódik, de nem fog túl sokat felhalmozni a terhesség utolsó hetéig.

A Baba növekedése és fejlődése

A kisbaba szíve továbbra is növekszik és fejlődik a 26. héten. Talán még a szívverését is hallhatod egy has adra helyezett sztetoszkóppal. A hallgatózásba ne nagyon éld bele magad, ugyanis  vannak anyukák, akiknek ez nem sikerül egyszer sem az egész terhesség alatt. A Doppler-elvű ultrahangkészülékkel való vizsgálat sokkal hatékony és eredményes módja a baba szívverésének megmérésére.

A szervek növekedése mellett az idegpályák a magzat fülében tovább fejlődnek és ez lehetővé teszi, hogy a baba jobban reagáljon a hanghatásokra. Talán fel is fedezted már, hogy gyakrabban ugrál, ha hangos zajokat hall. Ez már egy jó alkalom arra, hogy egy kis relaxáló zenét hallgassatok a csöppséggel. Vannak kismamák, akik szívesen olvasnak fel ebben az időszakban.

A kismama fejlődése

Az anyaméhnek ekkorra már több mint 6,5 cm-rel a köldök felett kell elhelyezkednie, és tovább nő minden héten kb. 1 cm-t a terhesség során. Ebben az időszakban már fel kellett szedned néhány kilót, néhány anyukánál ez akár +10kg is lehet. Ez napról napra változhat attól függően, hogy milyen a vízvisszatartásod. Ne próbáld meg minden nap mérni a súlyodat, mivel ez elég frusztráló lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése